pondělí 23. července 2012

SWCiM 2012 - den první

Jak praví rozpis, na závodiště jsme se měli dostavit do pěti hodin odpoledne. Nám se tam povedlo být už něco málo před čtvrtou. Jen letmý pohled prozradil, že Koňská Skála na místě ještě není. Všichni natěšeně vyskákali z aut a zatímco já hledala foťák, jezdci si vyváděli své koně a ostatní brali tolik, kolik unesli.
Společně jsme pak jako velká karavana zamířili ke stájím ubytovat své miláčky. Díky povinnosti být "fotografem" jsem byla ušetřena tahání první várky věcí, měli jsme toho s sebou ale tolik, že toho na mě přesto mnoho zbylo.

"Billův" způsob nošení sedel

se moc neosvědčil.

 
Akorát jsme stihli vystěhovat poslední věci z aut, když přijela Koňská Skála. Původně jsem si myslela, že věcí máme hodně. 1-2 sedla pro každého koně, deky, osobní věci každého ve stáji. Po spatření kolony aut patřící RKS jsem ale rychle změnila názor. Nepřijeli pouze závodníci a jejich koně. S nimi přijelo ještě dalších 6 osob - přátel, jezdců a členů rodin. Kromě toho si přivezli navíc krásnou kobylku Ginger Ally. Když vystoupili, běželi jsme se s nimi okamžitě přivítat a pomáhat jim odnosit těch mnohem více sedel a více dek.

Trvalo přibližně další hodinu a půl, než se všichni ubytovali, převlékli, osprchovali a vůbec udělali vše potřebné k dalšímu fungování. Společně jsme si pak dali brzkou lehkou večeři a protože do tmy byla ještě spousta času, rozhodli jsme se prohlédnout si nově vybudovanou jízdárnu. Což se nejlépe provede tréninkem. 

Jízdárna nás všechny ohromila. Vchod do obdélníku pokrytého kvalitním pískem je obložen obrovskými kameny, tvořícími nejen jednu krátkou stěnu, ale i krátkou uličku u vchodu. Podél asi dvou třetin délky obou dlouhých stěn byla vystavě tribuna pro diváky a rozměry jízdárny byly zhruba podobné, jako travnaté kolbiště, na kterém se jel vloni parkur. Jezdkyně nedočkavě zavedly své koně dovnitř, čímž se původně ohromující plocha změnila na poměrně těsnou. Bylo nás prostě moc. Přesto se při tréninku žádná srážka nekonala. Stačilo sledovat dění kolem sebe a nemuseli jste se bát ani cviků ve cvalu, či skoků.


Ve skvělé náladě jsme u jízdárny strávili více jak hodinu. Koho přestala písková plocha bavit, nechal svého svěřence napást na trávě okolo a kdo chtěl, mohl podniknout i krátkou vyjížďku. Až za šera se poslední koně dostavili do stájí zejících prázdnotou. Kdo byl se vším hotov, šel okamžitě spát.


Fotek z příjezdu a tréninku je samozřejmě mnohem víc, zde je proto celé album.
Samozřejmě ho také najdete na mém rajčeti rmp.rajce.idnes.cz.

6 komentářů:

  1. Divím se, že tento článek ještě nikdo neokomentoval. Já jej četla včera :).
    Moc děkuji za návštěvu a početné komentáře na svém RSS :). Ano, musím přijít, jak to minialbum vložit na blog.cz pořádně :D
    SWCiM to je naprosto úžasná akce!! Miluji všestrannost a takovéto "hraní" s modely. Pamatuji si, že jsem něco podobného pořádala se Schleich, když jsem byla malá. Ještě s kamarádkou, myslím, že to bylo jen cross-country, prostě jsme popadli koně a jezdce a hrály si, ještě bez focení :))
    Naprosto kouzelně poutavě napsané. Rozvičovací den proběhl v pohodě, všichni se seznámili a zvykli si na prostředí, snad jim to zítra při drezuře pomůže. Desert Rain a Jeřabina jsou nejlepší! :)* Moc se vám to holky povedlo! Zajistili jste si pravidelnou čtenářku ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za komentář! Přesně tohle jsme potřebovala, jinak bych tento blog zabila ještě ve stádiu novorozence.
      S albem bohužel neporadím, na blog mi nikdo vložit nešlo. Zatím ho mám vyzkoušené pouze zde na blogspot a na webnode.
      Děkuji za chválu a letím konečně napsat drezuru!

      Vymazat
  2. Giiny,to je velkolepé!
    Úžasně zpracované,jezdci si to musí užívat ;)
    Jsi moc veliká šikula,úžasné fotky-asi zrcka,co?:*
    Opravdu nádherné!:)
    Caroline a RSD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji! Kdepak, zrcka je ještě jiná kategorie, i když se červenám a potěšeně usmívám, že si s ní mé fotky někdo spletl. No, přiznávám, že by asi bylo férové dát odkaz na fotky SWCiM od Horseen. TA má pravou zrcadlovku. konska-skala.rajce.net

      Vymazat
  3. *Ginny
    Moc se omlouvám za překlep!:'(

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za pochvalu mého Jewela ;). ještě nevíš barvu? Hmmm... myslím, že by mu slušela izabela. Sice je to dosti podobné, ale něco jako propracovaný světlý dappled palomino by ho oživilo :)Anebo pak klasický vzor pinto.

    OdpovědětVymazat